1994 година

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Това е годината, през която в българския ефир стартира първото шоу от американски тип – „Как ще ги стигнем американците с … Тодор Колев”. По Ефир 2 на 24 октомври Тодор Колев посреща в студиото своята публика, която има свободен достъп до участие.

Пак по Ефир 2 като външна продукция тръгва „Всяка Неделя”, а в самия край на годината – на 30 декември, стартира самостоятелното предаване на Къци Вапцаров “Риск печели, риск губи”.

На 30 май е първото издание на “Открито” с водещ Валя Ахчиева. В предаването журналистката прави разследвания по различни теми, като работи основно на терен.

През есента – на 4 октомври, излиза в ефир и “Добър ден, България”. В сутрешния блок са включени аеробика, новини, уроци за икономисти, трудова борса, информация за шофьори, минути за домакини и пенсионери, културни рубрики, анимационни филми, музика и телевизионни състезания. Водещ е Величко Скорчев.

Промяна има и в новинарските емисии – въведен е жестомимичен превод в ефир за гражданите с увреден слух в емисията „Новини” на Канал 1 в 17:00 часа.

След проведен вътрешен конкурс всички малки емисии новини по Канал-1 са поети от нова група млади водещи. Първи изгрява на екран Владислав Прелезов, следван от Вера Станимирова (Александрова), Горан Благоев, Весела Смилец и Фани Аронова.


« | »